Sprostitev in rekreacija

Poskusite lahko različne vrste medu, prodajajo pa tudi propolis, cvetni prah, medeni liker in druge izdelke. Organizirajo degustacijo medu, lahko si ogledate čebelnjak in se preizkusite v točenju medu. V čebelnjaku izvajajo tudi apiterapijo.

Čebelarstvo Zarnec
Jurovska cesta 28, 2230 Lenart
Telefon: 00386 40 894 118
e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

ŠRC Polena je stičišče različnih športov in prizorišče številnih športnih dogodkov

V ŠRC Polena je možno igrati veliki nogomet in odbojko na mivki, na voljo je tudi balinanje. Na peščeni krožni progi se izvajajo vsakoletna kasaška tekmovanja, progo pa koristijo tudi rekreativni tekači, pohodniki in sprehajalci. Asfaltirano progo uporabljajo za trening tako klubski kot tudi rekreativni kolesarji vseh starosti.  Vsako leto zadnji konec tedna v maju tukaj poteka kmetijsko-obrtniški sejem (KOS).

V neposredni bližini ŠRC Polena je tudi lokal Port caffe.

Pot se začne na počitniški kmetiji Firbas in se pelje skozi Sveto Trojico v Slovenksih goricah, Benedikt, kmetijo Vesno Sirk, kmetijo Toplak, vasico Lenart, vasico Duplek, Cerkvenjak in nazaj do Firbasa.

Električno kolo si lahko izposodite na Kmetiji Firbas. Pokličete in vam ga pripeljejo :)

Domačija Firbas, Cogetinci 60, 2236 Cerkvenjak
Telefon: +386 (0)31 855814
www.firbas.com

Poleg različnih čebelarskih izdelkov nudijo obilo doživetij: ogled čebeljnjaka, masaža z medom v čebelnjaku, opazovanje čebel, inhalacije aerosolov iz panja, aromaterapija, meditacije, energetski stol…

Karl Vogrinčič
Močna 81, 2231 Pernica
Telefon: 00386 41 643 600
www.apicebelarstvo.si